piątek, 19 kwietnia 2024

Zajęcia techniczne - SZTUKA CARVINGU.

 W dniach 26-29.02.2024r. w naszym kuchennym „Laboratorium Przyszłości” odbywały się zajęcia techniczne, a tematyką zajęć było zapoznanie uczniów ze sztuką Carvingu.

Uczniowie podczas zajęć mogli dowiedzieć się co to jest Carving, skąd się wywodzi, jakie są rodzaje Carvingu oraz jakich akcesoriów kuchennych trzeba użyć, aby stworzyć piękne kompozycje warzywno – owocowe.
Na zajęciach przygotowywaliśmy zdrowe hamburgery z owoców i warzyw, które miały w sobie mnóstwo wartości odżywczych.
Przypomnieliśmy sobie dlaczego tak istotne jest to, aby je spożywać.
Jak wiemy kolorowe potrawy kojarzone są z wieloma witaminami, które powinniśmy dostarczać do naszego organizmu, ponieważ:
dodają nam dużo siły, energii, nawadniają organizm, chronią przed wieloma chorobami,
i zachęcają do jedzenia.

Uczniowie bardzo chętnie i z pełnym zaangażowaniem uczestniczyli w zajęciach. Tworzyli swoje arcydzieła z ulubionych składników, które następnie zjedli ze smakiem. To na pewno nie jest koniec NASZEJ KULINARNEJ PODRÓŻY.























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz